Ancora cocottine... siiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!! Sono troppo carucce!!!!!!!!!!!!!!
L’altro giorno, al supermercato, mi sono decisa ad acquistare dei cavoletti di Bruxelles… premetto: non li ho mai assaggiati, né tantomeno cucinati! E nemmeno Ale… mi son detta, proviamoli! La ricetta alla quale mi sono ispirata, l’ho tratta dal blog “Accanto al camino” della dolcissima Libera; vi ho apportato solo qualche piccolissima variante. Risultato: OTTIMO! Sicuramente li ricomprerò per qualche altra sfiziosissima ricetta!
Riporto di seguito la ricetta, e tra parentesi metto le mie varianti:
250 g Brussels sprouts
300 gr of ricotta cheese (I 200 g)
5 anchovy fillets 1 clove garlic, minced (I, too, as I left the Free "clothing" and then removed)
extra virgin olive oil bread
grated Parmesan cheese (this was my addition) salt and pepper
Clean the sprouts, blanch them in salted water for 10 minutes, drain and cut in half. Passing them finish cooking in a pan (I used the pan Ballarini just arrived) with olive oil and garlic, should not fall apart.
Cut the anchovy fillets (do not chop), add the ricotta, mix well with the grain grated (my addition) and extra virgin olive oil, add to the mix also sprouts (if the dough should be slightly soft, add some 'water from cooking the sprouts). Put everything in cocottine, anointed with oil and sprinkled with bread crumbs and sprinkle the mixture with grated cheese and breadcrumbs.
Bake at 180 degrees for about twenty minutes.
With Free ... your kitchen is a guarantee! Once your dish is always a guaranteed success!
L’altro giorno, al supermercato, mi sono decisa ad acquistare dei cavoletti di Bruxelles… premetto: non li ho mai assaggiati, né tantomeno cucinati! E nemmeno Ale… mi son detta, proviamoli! La ricetta alla quale mi sono ispirata, l’ho tratta dal blog “Accanto al camino” della dolcissima Libera; vi ho apportato solo qualche piccolissima variante. Risultato: OTTIMO! Sicuramente li ricomprerò per qualche altra sfiziosissima ricetta!
Riporto di seguito la ricetta, e tra parentesi metto le mie varianti:
250 g Brussels sprouts
300 gr of ricotta cheese (I 200 g)
5 anchovy fillets 1 clove garlic, minced (I, too, as I left the Free "clothing" and then removed)
extra virgin olive oil bread
grated Parmesan cheese (this was my addition) salt and pepper
Clean the sprouts, blanch them in salted water for 10 minutes, drain and cut in half. Passing them finish cooking in a pan (I used the pan Ballarini just arrived) with olive oil and garlic, should not fall apart.
Cut the anchovy fillets (do not chop), add the ricotta, mix well with the grain grated (my addition) and extra virgin olive oil, add to the mix also sprouts (if the dough should be slightly soft, add some 'water from cooking the sprouts). Put everything in cocottine, anointed with oil and sprinkled with bread crumbs and sprinkle the mixture with grated cheese and breadcrumbs.
Bake at 180 degrees for about twenty minutes.
With Free ... your kitchen is a guarantee! Once your dish is always a guaranteed success!
take advantage of this post to tell you about the products Ballarini.
Thanks to Claudia
My Ricettarium , I went too the way of collaboration with famous Italian brands, including Ballarini, a leading manufacturer of household products and non-stick. Are worthy of note these wonderful new line of bio-pots Greenline: the power of innovation in environmental protection. A collection of cookware in the absolute protection of the environment. Recyclable and manufactured from recycled raw materials, in compliance with energy saving and environmentally friendly production processes, which contribute to the reforestation of Nature Reserves in developing countries. The ethical responsibility that the company si assume è racchiusa ed espressa nell’etichetta ambientale che accompagna ogni utensile. Una dichiarazione assoluta a garanzia di tutti i valori che questi prodotti esprimono e di un processo produttivo completamente volto alla tutela dell’uomo e dell’ambiente.
Ogni prodotto Greenline contribuisce alla creazione di 5 mq di nuove foreste all’interno di Riserve Naturali in paesi in via di sviluppo, pari a 5,2 kg di CO2 compensati.
Beh... con delle pentole così cucinare diventa tutta un’altra cosa!
Ogni prodotto Greenline contribuisce alla creazione di 5 mq di nuove foreste all’interno di Riserve Naturali in paesi in via di sviluppo, pari a 5,2 kg di CO2 compensati.
Beh... con delle pentole così cucinare diventa tutta un’altra cosa!
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